Kategoriarkiv: Brøttum Bygdeutvalg

Oversendelse av bygdas ønsker til Ringsaker kommune

Som tidligere annonsert på denne siden var det ønskelig fra ordførerens side at bygda bidro til å arbeide fram bygdas prioriterte ønsker for uteområdet rundt skolen, svømmehall og nærmiljøanlegg. Brøttum Bygdeutvalg nedsatte i arbeidsgruppe som avholdt møte for alle i forrige uke. Nå er foreløpig rapport til kommuen klar og oversnedt ordfører og rådmann. Takk til arbeidsgruppa og alle som møtte opp i skolens aula – dette er et dokument for bygda fra bygda – til kommunen.

Rapporten ligger vedlagt.

 

Prioritert liste fra Brøttumsbygda

Utleieboliger på Brøttum – har vi mer å gå på?

Det er kommet innspill til oss på at det er lite boliger til leie på Brøttum – både mindre og større boliger. Det er dyrt å kjøpe hus og alle har ikke anledning til å kjøpe. Vi vil at alle som vil det skal kunne bosette seg i bygda vår! Har vi noe å gå på når det gjelder å leie ut boliger / bygge for utleie til nye og gamle sambygdinger? Hva med husmannsplassene våre og andre gamle hus og plasser som ikke lenger er bebodd? Vinn-vinn?
Hilsen Brøttum Bygdeutvalg

Påminnelse – ny frist! Fortsatt plass til flere lag/foreninger på fellesmøtet torsdag 26. oktober!

Hei alle lag/foreninger!

Vi viser til tidligere utsendt invitasjon til lag/foreninger på Brøttum og til bygdeutvalgene i våre nabobygder. Mange har meldt seg på – det er hyggelig! Vi savner imidlertid noen og det er fortsatt plass til flere!

Vi har også gleden av å meddele at Ringsaker Kulturråd kommer – så her blir det mulighet for dialog med kulturrådet om hva de kan bidra med til ditt lag/forening!

SISTE FRIST FOR PÅMELDING BLIR MANDAG 23. OKTOBER  – SE DETALJER I VEDLEGGET UNDER.

Møtet har også tidligere vært lagt ut på brottum.no og på Brøttums Facebook-side.

Velkommen!

Invitasjon til lag og foreninger okt. 2017 2

Invitasjon til fellesmøte for Brøttums lag og foreninger

Brøttum Bygdeutvalg inviterer til fellesmøte for bygdas lag og foreninger torsdag 26. oktober kl 19 i skolens aula. Invitasjonen er sendt ut på e-post til lag og foreninger. Gi oss beskjed dersom ditt lag eller forening eventuelt ikke har mottatt invitasjonen! Det kan møte inntil 2 personer hva hvert lag/forening. Se invitasjonen i link under. Velkommen!

Invitasjon til lag og foreninger okt. 2017 2

SOMMERTOGET STOPPER PÅ BRØTTUM ONSDAG 12. JULI – MØT OPP KL 13.15-14.00

Hurra! Sommertoget besøker Brøttum stasjon onsdag 12. juli! Møt opp kl 13.15 – 14.00! Kommunen serverer jordbærsoll til alle som kommer!
BrøttumBrass spiller og NRK filmer med drone – så kom derfor også gjerne i båt eller kajakk på Mjøsa i området Strandhytta / Brøttum stasjon! Resten jobbes det med – dette kom kanskje litt brått på, men dette er moro – møt opp på stasjonen alle som kan! Og alle lag og foreninger – møt opp og vis dere fram som da Skibladner passerte i fjor!
DET BLIR KAFFE, IS TIL UNGENE OG BITETI TIL EN BILLIG PENGE PÅ STRANDHYTTA ETTER AT TOGET REISER VIDERE – SETT AV TID TIL EN KAFFE :)
Vorspiel til direktesendingen i Moelv starter på Moelv stasjon kl 20.00 – møt gjerne opp der også!

Brøttum Bygdeutvalg

PÅ TIDE Å RUSTE OPP KULTURSTIEN!

På tide å ruste opp Kulturstien!
Kulturstien har gledet mange på tur og nå er det på tide å ruste opp litt – og kanskje fylle på med noe nytt? Flinke ildsjeler er i gang med å forbedre Kulturstien! Vi ønsker også et nytt konsept for pinsevandringen i Kulturstien og har derfor bestemt at vi bruker denne sommeren på å ruste opp og utvikle Kulturstien og finne det nye måten å gjennomføre pinsevandringen på! Vi har fått oen innspill og tar gjerne i mot flere innspill og forslag til hva Kulturstien bør inneholde og hvordan pinsevandringen bør organiseres! Ta deg gjerne en tur i Kulturstien og se om du får noen idéer :)
Hilsen Brøttum Bygdeutvalg

Stort oppslag om Brøttum i Hamar Arbeiderblad

Hamar Arbeiderblad satte Brøttum på kartet i går, lørdag 11.02.2017!

Les saken på

http://m.h-a.no/nyhet/brotningene-viser-bygdas-muskler#.WKAMlkLSdv5

Henting av boller og fat etter 3. dagsball

Fra 3. dagsballkomitéen;
Artig med så mange blide mennesker! :-) Gjenglemte/igjensatte boller og fat kan hentes på Brøtheim mellom kl. 15.00 og 15.30 i dag.

Vel blåst 3. dagsball!

Tusen takk til komiteen og ikke minst til alle 208 som løste billett på 3. dagsball på Brøtheim forsamlingslokale på Brøttum! Komiteen har til sammen lagt ned mange timer for å lage bygdefest, og da er det så moro og hyggelig når så mange kommer! Underholdningen fikk stående applaus og på matbordet var det så mye pent dandert og god mat! Håper alle hadde en trivelig kveld! Fortsatt god jul og velkommen igjen neste jullykke til til neste års komité!
Brøttum Bygdeutvalg (arr.)

Julehilsen fra Brøttum Bygdeutvalg

Brøttum Bygdeutvalg takker for et spennende år der vi har jobbet med bassengsaken (som endte godt), med utvikling av, og daglig drift av, sidene våre brottum.no og Facebooksiden «Brøttum» (vent og se, vi gleder oss til å vise frem resultatet når det blir ferdig), vi har forsøkt å igangsette andre aktører med å etablere ungdomshus i bygda, arrangert samling/møte for bygdeutvalgene og lokalpolitikerne i Nordre Ringsaker (veldig inspirende og hyggelig!), støttet Mesnali Bygdeutvalgs i deres trafikksikkerhetsarbeid i Mesnali, vi har hatt årsmøte med vår generalforsamling, som består av våre lokale folkevalgte i kommunestyret – og tradisjonen tro har vi arrangert 3. dagsball. 3.dagsballet 2015 ble ekstra vellykket siden det kom så mange – vi ser frem til årets juleball – nabobygdene våre er også invitert! Tusen takk til komitéene som år etter år lager fest for oss alle sammen!

Kom gjerne med forslag og innspill til saker du synes Brøttum Bygdeitvalg skal arbeide med i tiden framover!

Vi ønsker dere alle en riktig god jul og et godt nytt år – invitér gjerne en innflytter, ny eller «gammel» sambygdning på en kopp kaffe, på dugnad (vi er jo en skikkelig dugnadsbygd), på en skitur i marka eller på årets 3. dagsball – det koster så lite, men betyr så mye, å bli kjent med folk og å være inkludert!

Hilsen fra Brøttum Bygdetvalg;

Dorte Finstad, Hans Arne Skar, Thomas Roen-Sveen, Johan I. Flaa, Renate Hauge-Nilsen og Julie Dalsveen