Kategoriarkiv: Brøttum bygdekvinnelag

Bygdekvinnelagets halvårsplan

Her finner du Brøttum bygdekvinnelags halvårsplan med mange spennende aktiviteter. Om du er interessert i å lære om «Øyet ditt», om symaskiner og søm, byvandring i Lillehammer, seterbesøk på Kvarstadsetra eller delta på «Damenes aften» med Ingeborg Heldahl, så bør du åpne vedlegget og ta en nærmere kikk på programmet.

Halvårsplan Vår 2019

Krafttak mot kreft

krafttakmotkreft

Søndag 4. mars fra kl. 16.30 kommer Brøttum bygdekvinnelag og Brøttum bygdeungdomslag rundt på Brøttum for å samle inn penger til Krafttak mot kreft. Husk å ha kontanter for å gi til dette gode formål. (Vipps går også greit)

Vi trenger flere bøssebærere og sjåførere. Kom og bli med.
Ta kontakt med Hanne-Marit Amb 48196248

For mer info se: Søndag 4. mars Krafttak mot kreft

Verdens matvaredag mandag 16. oktober – Brøttum Bygdekvinnelag deler ut ingredienser til suppe på Joker!

Grønnsakssuppe bilde 2 foto Jens Fremming Anderssen (004)

Ja til norske grønnsaker! Innholdet på din middagstallerken har ringvirkninger som strekker seg langt utover det enkelte måltidet. Derfor vil vi i Brøttum Bygdekvinnelag slå et slag for norske grønnsaker.

For det første bør vi spise mer grønnsaker av hensyn til helsa vår. En ny helseundersøkelse slår fast at 1 av 4 har fedme, og at et mindretall av den voksne befolkningen er normalvektige. Å øke inntaket av grønnsaker gir en enorm helsegevinst. 5 om dagen kan forebygge overvekt, diabetes type 2, hjertesykdom og visse former for kreft,

For det andre er det positivt for klimaet å velge norske grønnsaker. Norsk grønnsaksproduksjon har et lavt klimaavtrykk. I tillegg har vi gode forutsetninger for å dyrke grove grønnsaker som kål, løk og rotgrønnsaker i Norge. Ved riktig lagring kan disse oppbevares i mange måneder, og de kan dermed spises året rundt. Ved å velge disse, og andre typer norske grønnsaker, kan du bidra til å redusere unødvendig lange transportetapper fra jord til bord med tilhørende klimabelastning.

For det tredje bør du velge norske grønnsaker med tanke på Norges bidrag til det globale matfatet. Vi blir stadig flere folk i verden, og alle må ha mat. FNs bærekraftmål sier, blant annet, at vi skal jobbe for bedre ernæring og fremme bærekraftig landbruk. Norge kan bidra ved å produsere mest mulig næringsrik, trygg og god mat til egen befolkning med utgangspunkt i våre naturgitte forutsetninger.

16.oktober markeres Verdens matvaredag, og vi i Brøttum Bygdekvinnelag vil bruke dagen til å feire de norske grønnsakene. Om du, som oss, er opptatt av å spise sunt, norsk og kortreist inviterer vi deg til å være med, og si: Ja til norske grønnsaker!

Nytt medlem i Brøttum Bygdeutvalg

Vi besluttet å utvide Brøttum Bygdeutvalg og er glade for at Renate Hauge-Nilsen vil være med å jobbe for bygda vår! En presentasjon av Renate Hauge-Nilsen kommer her;

«Innflytter på Brøttum med røtter i Åsmarka og Oslo. Vokst opp i ei lita bygd på sunnmøre, Sykkylven, mellom fjell og fjord. Har flyttet litt rundt men endte altså opp på Brøttum.

Har samboer og to barn,og vi bor i Ulvehagan.

Jeg har jobbet i bakeri utsalg i mange år, men har nå fått ny jobb på Sjusjøen Hytteutleie.

Jeg har vært så heldig å få bli med i Brøttum Bygdeutvalg, men vet enda ikke nøyaktig hva mine arbeidsoppgaver skal bestå av. Jeg håper med dette å bli bedre kjent med bygda og dens innbyggere, nye og gamle.

Gleder meg til å se hva vi kan få til, og hva jeg kan bidra med!

Vi sees på Brøttum, verdens navle.»

 

Med hilsen Brøttum Bygdeutvalg

Krafttak mot kreft

Søndag den 8. mars er det igjen tid for Krafttak Mot Kreft! Brøttum bygdeungdomslag og Brøttum bygdekvinnelag går fra dør til dør denne dagen. Dere kan forvente besøk fra kl 17.00 og utover. Siden dette er en innsamling via bøsser håper vi at dere har skaffet dere kontanter.
Det vil også bli mulighet til å gi på Kiwi mandag den 9.mars fra kl 14.00 og utover.

Julemesse på Brøttum 29.november 2014

Brøttum Bygdekvinnelag arrangerer julemesse på Brøtheim

Lørdag 29 november 2014

  • Kl. 10.30 – Nissemarsj
  • Kl. 11.30 – Salg av kaffe og vafler, loddsalg, bålkos for små og store, salg av kjøttkaker i lompe
  • Kl. 12.00 – Salg av blomster og håndarbeid
    Utstillere selger sine varer
    Salg av ferske smultringer,Braastad juice, m.m.
  • Kl. 13.00 – Salg av julekaker, råmelk m.m.
  • Kl. 14.30 – Liten auksjon
  • Kl. 15.00 – Trekning!!!

Kun kontantsalg
Vi serverer gratis pepperkaker og gløgg
Loddsalg – overskuddet går til et trivselstiltak på Brøttum bo – og aktivitetssenter

VELKOMMEN

Julemesse

Brøttum Bygdekvinnelag halvårsplan

Vi håper at du finner noen av høstens møter interessante og deltar på noen av disse. Det skulle være litt for forskjellige smaker… Ikke minst er det sosiale viktig. Vi kvinner trenger en møteplass…

Se halvårsplan her…

Krafttak mot kreft søndag 9. mars

Søndag 9.mars går Brøttum BU og Brøttum Bygdekvinnelag fra dør til dør for å samle inn penger til Krafttak mot kreft.

20140226_202454

Bygdekvinnelaget arrangerer åpent møte og får besøk av Kreftforeningen

Hei alle sambygdinger!

Brøttum bygdekvinnelag har åpent møte på Brøtheim onsdag 26. februar kl 19.00
Vi får besøk av Aksjonsleder Morten Midtby og/ eller Distriktsleder Berit Jevnaker fra Kreftforeningen.
De vil fortelle om sitt arbeid og om Krafttak mot kreft. I denne aksjonen har vi deltatt sammen med BU i mange år, og i år går den av stabelen søndag 9. mars.

Velkommen til Brøtheim!

Brøttum bygdekvinnelag.

Ny halvårsplan fra Bygdekvinnelaget

Bygdekvinnelagets plan for andre halvår 2013 er nå klar for nedlasting!

Første medlemsmøte i høst blir onsdag 28. august kl. 18.00:  Hagevandring på Montebello senteret  med Kristin Skoglund som guide. Hun er gartner og har jobben med hagen der oppe.  Felles avreise kl. 17.30 fra parkeringsplassen ved kirka.