Søndagstur til Ring med besøk på Monssveen gardsmeieri

Dato; Søndag 19. september kl. 11:00 – 15:00
Vanskelighetsgrad; Middels
Passer spesielt for; Voksne, Seniorer
Arrangør;  DNT Lillehammer
Turområde;  Nordre Ringsaker

MERK: Grunnet smittesituasjonen er det begrensning på antall deltakere, for tiden 30 personer. Påmelding er således obligatorisk så lenge smittevernhensyn gjør det nødvendig.    Meld deg på her!

Turen starter ved krysset mellom Nordre Ringsveg og Syljuåsvegen, lokalt omtalt som «Sibir». Første del går gjennom kulturlandskap opp til Nedre Brattbakken hvor vi møter Halvor Monssveen fra Gardsysteriet. Han forteller om gammel bosetting i området, og spesielt hendelsen i april 1940 da tre fra Sæter-familien gikk ned fra plassen Monssveen for å melke kyr på gården for deretter å bli henrettet av tyske soldater.

Turene fortsetter videre innover Vardåsen med stopp på steder med historisk interesse. Halvor fører oss gjennom kulturlandskapet ned til Monssveen gardsmeieri hvor det blir kaffe-stopp i det flotte parkanlegget på garden. Familien vil også åpne utsalget med mulighet for å kjøpe med seg godsaker fra gardsmeieriet. Monssveen gardsmeieri; www.monssveengaard.no.

Turen avsluttes med å følge veien forbi Syljuås-garda ned til parkeringsområdet.

Turen forventes å ta 3-4 timer i lett til middels krevende terreng.

Turledere:  Jan Erik Mæhlum, tlf. 918 25 095 og Bjørn Dalsveen, tlf. 414 84 380.

Oppmøte: «Sibir» kl. 11.00.
Adkomst: Fylkeveg 213, etter 25 km fra Lillehammer mot Moelv ta av til venstre «Ulvenvegen», deretter til høyre i de to neste kryss. Også mulig å kjøre opp ved Vea Hagbruksskole og forbi Ringen rehabiliteringssenter. Møtested: Nordre Ringsveg ved kryss opp mot Syljuåsvegen. Parkering på jordet eller ved N Syljuåasen. (På GPS; Søk Syljuåsvegen 2)

Forfatter Torbjørn Hovde har utgitt boka «Turbok for Midtre Ringsaker» som omtaler turområdet vi skal gå i.  www.hovdeforlag.no

Kontaktinformasjon:
Jan Erik Mæhlum
918 25 095

Kontaktinformasjon DNT Lillehammer:
Tlf: 61262002
lillehammer.dnt.no/
lillehammer@dnt.no
Facebook